Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕ Κοζάνης - Κοζάνη 1-2 | φωτο - βίντεο

Η Κοζάνη επιβλήθηκε με 1-2 της Α. Ε. Κοζάνης στο προτελευταίο παιχνίδι της Α’ Κατηγορίας 2017-18 και διατήρησε τις ελάχιστες μαθηματικές πιθανότητες που έχει για την πρώτη θέση.



Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη παρέμεινε 2η με 75 βαθμούς ενώ ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που νίκησε δύσκολα το Βελβεντό με 1-0, είναι πρώτος με 77 βαθμούς.

Πλέον την τελευταία αγωνιστική ο Μακεδονικός Σιάτιστας θα πρέπει να “αυτοκτονήσει” στην Ξηρολίμνη απέναντι στους υποβιβασμένους Ακρίτες καθώς ακόμα και με ισοπαλία θα στεφθεί πρωταθλητής διότι υπερτερεί της Κοζάνης στην ισοβαθμία.

Το παιχνίδι στο Στρατιωτικό Γήπεδο ανάμεσα στους συμπολίτες ΑΕΚ και Κοζάνη έγινε κάτω από συνεχή βροχή και ήταν δυνατό αλλά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

Η βαθμολογικά αδιάφορη ΑΕΚ χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες που πάλεψαν το παιχνίδι και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερες ευκαιρίες.

Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 23′ με συρτό γωνιακό σουτ έξω από την περιοχή του Ανδρέα Πιστόλα.

Δύο λεπτά αργότερα στο 25′ η ΑΕΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Αλέξη Σαλονικίδη μετά από σέντρα του Ευριπίδη Δούμα που στο παιχνίδι αυτό φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ήταν πιό απειλητική, στο 32′ σουτ του Μαρσέλο μπλόκαρε ο Παρίσης, στο 37′ συρτό φάουλ του Σαλονικίδη βρήκε σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι ενώ στο 44′ μπαλιά του Τρούπκου έβγαλε τον Σαλονικίδη σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο τερματοφύλακας Παρίσης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του επιθετικού της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε περισσότερο επιθετικά και στο 50′ πήρε το προβάδισμα όταν μετά από κόρνερ του Αροσβίλι ο Γάτας έχασε την μπάλα, ο Δημήτρης Μανακίτσας έκανε το σουτ κι η μπάλα κύλησε αργά στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Δούμα να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Στο 57′ πάσα του Αροσβίλι, μπάσιμο και σουτ του Πουτογλίδη από δεξιά πέρασε λίγο άουτ.

Στο 70΄ο Τρέβλας ελίχθηκε από δεξιά, έκανε το σουτ αλλά ο Παρίσης απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ.

Στο 75′ σουτ του Δούμα αποκρούστηκε από αμυντικό, στην επαναφορά θεαματικό εναέριο βολέ του Δούμα απέκρουσε ο Γάτας και το κάθετο δοκάρι.

Στο 76′ μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ ο Πουλατσόγλου έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μαντζώλας απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Πτολεμαϊδα απέναντι στον Ηρακλή που “καίγεται” για τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Κοζάνη φιλοξενεί την αδύναμη Δόξα Λευκόβρυσης αλλά θα πρέπει να περιμένει κυριολεκτικά ένα θαύμα από τους Ακρίτες που πρέπει να νικήσουν τον Μακεδονικό Σιάτιστας για να χαρίσουν τον τίτλο στους ερυθρόλευκους.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Γάτας, Στεφανόπουλος, Χεριστανίδης, Δούμας (53′ Παπαγερίδης), Σαρηγιαννίδης, Ψιάνος (55′ Σαράφας), Τρέβλας, Τρούπκος, Σαλονικίδης, Μπαλίτσας (80′ Καραγεώργος), Μαρσέλο (75′ Μαντζώλας).

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Παρίσης, Τρομπούκης, Πουτογλίδης, Πιστόλας (63′ Μαλούτας), Πουλατσόγλου, Ηλ. Τσικόπουλος, Μανακίτσας, Σ. Κοτταρίδης, Αποστολίδης (46′ Ηλ. Ποσινακίδης), Αροσβίλι (75′ Π. Ποσινακίδης), Δούμας.


Διαιτητής: Ζούγρας.
Βοηθοί: Β. Εμμανουήλ, Μ. Τσιγγένης.







  

Σχόλια