Το πρόγραμμα "Πάσα στα θρανία" της Ε.Π.Ο. στο Δημοτικό Σχολείο Ακρινής

Την Πέμπτη 26/4 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Ομοσπονδιακού προπονητή και παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Μιχάλη Ιορδανίδη στο Δημοτικό Σχολείο Ακρινής (ώρα 12:00), στο πλαίσιο του πανελληνίου προγράμματος της Ε.Π.Ο. «Πάσα στα θρανία».


Στόχοι και  δράσεις του εν λόγω προγράμματος:

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποστέλλει σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, που διαμένουν σε ακριτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Σχόλια