Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου – Μακεδονικός Κοζάνης 2-1 | φωτο - βίντεο

Δύσκολη  νίκη πέτυχε η πολύ καλή και δυνατή ομάδα της Ακαδημίας Βοΐου επί του σκληροτράχηλου Μακεδονικού Κοζάνης με σκορ 2-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο Α ' μέρος  είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά απειλούσαν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων κυρίως με στημένα. Ευτύχησαν να προηγηθούν στο ημίχρονο με γκολ του Ζαρκοδήμου στο 30' σκορ που ήταν και ημιχρόνου.



Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο το Βόιο είχε δύο πολύ καλές στιγμές  για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ με τον Παπανώτα στο 41' και τον Λαδά στο 42' .
Στο δεύτερο μέρος το Βόιο μπήκε το ίδιο δυνατά κι έκανε τα τέρματα του δύο στο 52' με ωραίο γκολ του Αποστολίδη .
Από το 55' ο Μακεδονικός μη έχοντας άλλη επιλογή ανέβασε τις γραμμές του ψηλά ισορρόπησε και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα τον έβαζε  στο παιχνίδι .
Το γκολ ήρθε για του φιλοξενούμενους αλλά ήρθε στο 92' και στα λίγα λεπτά που απέμειναν δεν κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση παρά την μεγάλη  ευκαιρία που είχαν στο 94' με κεφαλιά του Πάντου ο οποίος είχε προωθηθεί αλλά ο κ. Σουλίδης είδε φάουλ . (η μπάλα αποκρούστηκε από αμυντικό επάνω από τη γραμμή).
Με τη νίκη της αυτή η νεοφώτιστη στην κατηγορία  Ακαδημία Βοίου η οποία  εντυπωσιάζει με τις αποδόσεις της  στο φετινό πρωτάθλημα έπιασε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.
Να αναφέρουμε πως η ήττα αυτή για τον Μακεδονικό μετά από πέντε αγωνιστικές , ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα. Η ομάδα του Τάκη Καραθανάση είχε στα προηγούμενα παιχνίδια έξι εκτός, 5 νίκες και μία ισοπαλία.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 2' σέντρα Παπανώτα , σουτ Αποστολίδη άουτ.
Στο 9' φάουλ Παπανώτα κεφαλιά Αλεξίου λίγο έξω.
Στο 15' απ ευθείας εκτέλεση φάουλ Παπανώτα έξω.
Στο 25' σουτ Θωμαΐδη άουτ.
Στο 30' κάθετη μπαλιά Αποστολίδη βγάζει τετ  α τετ τον Ζαρκοδήμο που ψύχραιμα θα πλασάρει τον Πάντο για το 1-0.
Στο 41' φάουλ Αλεξίου στην καρδιά της άμυνας του Μακεδονικού , γυριστό σουτ Παπανώτα πολύ καλή επέμβαση του Πάντου που διώχνει σε κόρνερ.
Στο 42' κόρνερ με τον Στεργιόπουλο , η μπάλα θα φτάσει στον Λαδά , σουτ επάνω από τη γραμμή διώχνει ο Αργυρόπουλος.
Στο 46' ο Παπανώτας θα βρει στην περιοχή τον Στεργιόπουλο, σουτ σουτ.
Στο 52' Παπανώτας στον Αποστολίδη , αυτός θα μπει από πλάγια και με ξερό σουτ θα περάσει τη μπάλα από την κλειστή γωνία του Πάντου και θα γράψει το 2-0.
Στο 62' κόρνερ Λάμπρου απομακρύνουν οι αμυντικοί επάνω στο Ζιάμπρα , σουτ από 25 μέτρα λίγο έξω από το ορίζει δοκάρι.
Στο 75' σουτ Ηλία αποκρούει ο Πάντος.
Στο 77' σουτ Ζαρκοδήμου μέσα κ πλάγια από την περιοχή , αποκρούει ο Πάντος.
Στο 83' σέντρα Παπουτσίδη στο δεύτερο δοκάρι , κεφαλιά Ζαρκοδήμου , άουτ.
Στο 92' ο Λάμπρου θα πιέσει θα πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή θα εξαπολύσει δυνατό σουτ και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Στο 94' ο Μακεδονικός θα κερδίσει φάουλ.  Όλοι οι παίκτες στην περιοχή μαζί και ο Πάντος, ο Λάμπρου θα το εκτελέσει κεφαλιά του Πάντου διώχνει αμυντικός επάνω από τη γραμμή,  ο διαιτητής όμως βλέπει επιθετικό φάουλ.


Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου( Δημητρίου) Ζαρκοδήμος, Στεργιόπουλος, Λαδάς, Αλεξίου, Καραγιάννης(77' Τουλιόπουλος Χ), Παπανώτας, Φασούλας(69' Πατούρι), Παπουτσίδης, Ηλίας (82' Μπασάλι), Αποστολίδης, Ζαρκοδήμος (86' Τουλιόπουλος Θ),


Μακεδονικός Κοζάνης (Καραθανάσης) Πάντος , Δημητριάδης (46' Ευθυμιάδης) Λέκκα (74' Μπάκανος), Μουρατίδης, Θωμαΐδης, Αντωνόπουλος, Αργυρόπουλος (77' Παπαθανασίου), Γεωργιάδης (63' Τσιάμης), Τρομπούκης, Λάμπρου, Ζιάμπρας


Διαιτητής:  Σουλίδης
Βοηθοί:  Σύκος, Γάτσου






Σχόλια