ΕΠΣ Φλώρινας: Έβαλε τα φτερά του ο "Ερμής" Αμυνταίου και πέταξε προς στην Γ’ εθνική | φωτο - βίντεο

φωτο: Σπορ Φλώρινας
Στις  φλόγες το Αμύνταιο
Μια πόλη 4000 περίπου κατοίκων  που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Φλώρινα και 25 από την Πτολεμαΐδα. Μια πόλη όπου εκεί παράγονται τα περίφημα κρασιά  Αμύντας που καλλιεργούνται σε απόσταση 7500 στρεμμάτων που την επισκέπτεται πολύς κόσμος για να δει τα περίφημα οινοποιία.
Τα περίφημα οινοποιία που παράγουν 750.000 φιάλες  κρασιού. Μια πόλη που από χθες φόρεσε τα καλά της ..Η  ομάδα της ,το καμάρι της  ο ΕΡΜΗΣ  ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.


Για πρώτη φορά στην ιστορία  της ,  η ομάδα του Ερμή είναι στα  σαλόνια  της  Γ΄ Εθνικής.
Μια προσπάθεια δύο  ετών έφερε τελικά καρπούς .
Με την νίκη του ο Ερμής μέσα στην Φλώρινα επί του τοπικού ΠΑΣ Φλώρινας με 1-3 κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο.





 Αν και βρέθηκε πίσω στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην βαθμολογία αλλά και στα πλει οφ,  κατάφερε να καλύψει την διαφορά και τελικά να τερματίσει πρώτος και πρωταθλητής .
Στο παιχνίδι με τη Φλώρινα ο Ερμής είχε τον έλεγχο και την κυκλοφορία και  στα πρώτα 5΄   κατάφερε να καθαρίσει τον αγώνα  από το 21΄ έως το 26΄και να σημειώσει 3 γκολ.
 Τα γκολ σημείωσαν ο Θεοδουλίδης  με κεφαλιά στο 21΄ και 2 γκολ έβαλε ο Μαυροματίδης  στο 23΄ και στο 25΄και τα δυο με σουτ.

 Μείωσε στο 39΄ με πέναλτι ο Λεζάκης για την ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινας.  Αποβλήθηκε για τον Ερμή ο Πασχαλίδης στο 56΄με απευθείας κόκκινη και ο ο σκόρερ της Φλώρινας Λεζάκης με δεύτερη κίτρινη στο 70΄. Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Ερμή έγιναν ένα κουβάρι, και με μπροστάρη τον πρόεδρο κΠαύλο  Λαζαρίδη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ακόμα και μέσα στην βροχή. Στην συνέχεια , την  αποστολή υποδέχτηκαν φίλαθλοι στην πλατειά της πόλης όπου μέσα στην έντονη βροχή , όλοι μαζί πανηγύριζαν την άνοδο της ομάδας.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι της  πρώτες πρωινές ώρες στον ποντιακό σύλλογο του Αμυνταίου με χορό και τραγούδι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ Θεοδωρόπουλος με επόπτες τους κ.κ Δημόπουλο και Ναουμ
4ος  διαιτητής ήταν ο Παναγιωτίδης.

Συνθέσεις:
ΠΑΣ Φλώρινας ( Βασιλείου): Ηλιόπουλος, Γούφας( 80΄ Παλιάρης), Κεσίδης, Σοβισλής, Τσιγλής, Λούγκας( 55΄ Δερμεσιάδης), Μπάγας ( 72΄ Κοκαρόπουλος), Γροσδάνης, Μητροβόλης, Γεωργόπουλος, Λεζάκης

Ερμής Αμύνταιου (Σιαπανίδης): Ψαρράς, Πασχαλίδης, CELA, Γετίμης, Κλάζογλου, Μαργιορίδης, Σερσέμης, Τσορλίνης, Θεοδουλίδης( 91΄Δημητριάδης), Μαυροματίδης( 66΄ Παπαδόπουλος), Σολάκης ( 84΄Ηλιαδης).

Ρεπορτάζ:  Βασίλης Πουλασικίδης
Επιμέλεια:  Ματιές στα σπορ


δηλώσεις του προπονητή του Ερμή Δημήτρη Σιαπανίδη και του προέδρου Παύλου Λαζαρίδη 



















Σχόλια