ΕΠΣ Κοζάνης: Προκήρυξη πρωταθλήματος 2016 - 2017


Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ , αφού έλαβε υπόψη :
Α)Το Καταστατικό της
Β)Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων
Γ)Τον Πειθαρχικό Κώδικα
Δ)Τις διατάξεις των κανονισμών  της Ε.Π.Ο.
Ε)Την αριθμ. 8/11-07-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης
ΣΤ)Τον Κανονισμό Προπονητών ,


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι 


Τους αγώνες Πρωταθλήματος  ποδ/κής περιόδου  2016 - 2017 μεταξύ των σωματείων της Α΄, Β΄ και Γ' Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας  και στους οποίους δικαίωμα συμμετοχής  έχουν  τα παρακάτω σωματεία, κατά κατηγορία:


Α'   Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ
2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
3
Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
4
Α.Μ.Σ. ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ
5
ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ
6
ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΙΑΝΗΣ
7
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ
8
Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΤΟ
9
Α.Ε. ΕΛΙΜΕΙΑΣ
10
Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ
11
Α.Ε.Κ.ΚΑΛΑΜΙΑΣ
12
Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ
13

ΠΑ.Ο. ΚΟΙΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

14

Μ. ΑΛΕΞ. ΧΑΡΑΥΓΗΣ

15
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
16
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ








Β΄  Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α
        
ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΛΕΙΤΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Α.Ε. ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΑΝΩΝ
Μ.Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΟΖΑΝΗ 2004
ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ  ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ
ΔΡΑΣΙΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Α.Σ. ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ
ΑΝΑΓ/ΣΗ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
Ε.Α.Σ. ΑΝΘΟΤΟΠΟΣ
ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΛΑΤΟΣ ΕΛΑΤΗΣ
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ
Μ. ΑΛΕΞ. ΑΡΔΑΣΣΑΣ
ΑΕΚ ΚΡΑΝΙΔΙΩΝ
ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΡΩΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ 2000 ΑΚΡΙΝΗΣ
ΑΚΑΔ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΑΚΑΔ. ΠΟΔ. ΒΟΪΟΥ Η ΕΝΩΣΗ
ΕΡΜΗΣ ΠΛΑΤ/ΤΟΣ


Γ΄ Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

 
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ
Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
ΝΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ΠΤΟΛ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
Α.Ε. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΚΑΔ. ΠΟΔ. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΡΜΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ- ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΑΝΑΟΙ 2000 ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ
Α.Ο. ΚΡΟΚΟΥ
Λ.Π.Α.Ο. Ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ
Α.Σ. ΚΑΡΥΔΙΤΣΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑ.Ο.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΝΕΟΣ ΑΡΗΣ ΑΡΓΙΛΟΥ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ
ΔΟΞΑ ΜΕΣΙΑΝΗΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ
ΑΡΗΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ
Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΚΗΠΟΥ -ΣΠΑΡΤΟΥ
Α.Σ. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
  ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ ΠΤΟΛ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ
Α.Ε. ΚΟΜΑΝΟΥ
ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΠΝΟΧΩΡΙΟΥ
Μ. ΑΛΕΞ. ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ
ΔΟΞΑ ΠΤΕΛΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ
Π. ΜΕΛΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Α.Ε. ΠΕΡΔΙΚΚΑ
ΠΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ
ΕΛΙΜΕΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
ΑΚΑΔ. ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ
Α.Σ. ΕΞΟΧΗΣ
ΓΛΑΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΓΙΛΟΥ

Καθώς και κάθε σωματείο που θα επανεγγραφεί ή αναγνωριστεί .

Οι όμιλοι της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας  θα καταρτισθούν με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ., ύστερα από την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής.

1.- ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η προκήρυξη αυτή  είναι πρόσκληση  για δέσμευση  με την Ε.Π.Σ. Κοζάνης των ομάδων, που έχουν  δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αυτό, ότι αποδέχονται τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. (άρθρο 7 παρ. 2 και 3).

2.- ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων έχει ως εξής :
Για την Α΄ Κατηγορία  - 10 & 11 /09/2016 ,
Για τη Β΄ Κατηγορία  - 17 & 18/09/2016 και
Για τη Γ΄ Κατηγορία  - 01 & 02/10/2016.


3.- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλα τα σωματεία οφείλουν να υποβάλλουν μέχρι 17-08-2016 δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Σ., σε ειδικό έντυπο, που χορηγείται απ΄ αυτήν και η οποία πρέπει να συνοδεύεται από τα σχετικά παράβολα συμμετοχής και συνδρομής, καθώς και εξόφλησης  τυχόν προηγούμενων οφειλών και Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση Σωματείου επικυρωμένο για το γνήσιο της υπογραφής του εκπροσώπου του σωματείου .
Για τη Γ΄ κατηγορία θα γίνουν δεκτές και δηλώσεις σωματείων που θα επανεγγραφούν  ή αναγνωρισθούν(νέα σωματεία), μέχρι την κλήρωση των αγώνων.
Στη δήλωση αυτή, εκτός των άλλων, πρέπει να αναγράφονται και τα χρώματα της ομάδας, καθώς και το γήπεδο, που θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα κατά τη διάρκεια των αγώνων πρωταθλήματος.

Επίσης τα σωματεία που δηλώνουν ως έδρα, γήπεδο που ανήκει σε άλλη ομάδα ή Αρχή, πρέπει να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση του σωματείου ή της Αρχής περί παραχώρησης του γηπέδου , διαφορετικά η δήλωση συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτή.

4.- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
   
α) Το πρόγραμμα των αγώνων  θα καταρτιστεί με τη δημόσια κλήρωση των ομάδων, που θα είναι αντίπαλες.
β) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων, οι γηπεδούχες ομάδες, η ημέρα και ώρα έναρξης των αγώνων θα καθοριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων.
γ) Τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας θα αγωνίζονται σε γήπεδα με χόρτο, διαφορετικά ο αγώνας δε θα τελείται και το υπαίτιο σωματείο θα υποστεί τις προβλεπόμενες, από τον ΚΑΠ, κυρώσεις.

5.- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  ΑΓΩΝΑ

Στους αγώνες  θα ορίζεται, κατά περίπτωση, ένας  εκπρόσωπός μας (Παρατηρητής) ο οποίος θα μεριμνά για την εξασφαλίσει των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέπουν να διεξάγεται ο αγώνας , σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις  .
Αν δεν προσέλθει παρατηρητής αγώνα,  ο αγώνας διεξάγεται και χωρίς αυτόν .

6.- ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να έχουν απαραίτητα  ιατρό στους αγώνες , φαρμακευτικό υλικό και φορείο .

7.- ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος ποδ/τών για  παραβάσεις των Κανόνων Παιδιάς - Κανονισμού αγώνων  Ποδ/ρου -Γενικών Κανονισμών κ.λ.π. και με τον τρόπο  και  τη διαδικασία  της επιβολής ποινών έχουν  εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων  10 και 3  του Πειθαρχικού Κώδικα .

8.- ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Για τις ποινές των ανωτέρω έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 11  και 3 του Πειθαρχικού Κώδικα.





9.- ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΠΟΙΝΕΣ

Αν η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποινών των άρθρων 6  και 10 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι ίση ή υπερβαίνει τα 150 ευρώ , πρέπει να γίνει εντός  30 ημερών από την τελεσιδικία της απόφασης (Άρθρο 33 παρ. 5ε και στ i του Πειθαρχικού Κώδικα).

10.- ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

α) Όλα τα σωματεία της Α΄ και Β΄ κατηγορίας θα έχουν στην ενδεκάδα τρεις (3) ποδ/τές κάτω των 21 ετών, οι οποίοι θα μετέχουν υποχρεωτικά στους διεξαγόμενους αγώνες συνεχώς και καθ΄όλη τη διάρκεια αυτών. Για την περίοδο 2016-2017 οι γεννηθέντες το 1995  θεωρούνται κάτω των 21 ετών.
Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής, το σωματείο θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Σε περίπτωση αποβολής του ενός, των δύο ή και των τριών αυτών ποδ/τών, ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς και θεωρείται νόμιμος.
Αν τραυματισθούν  ποδ/τές κάτω των 21 και εφόσον στην εντεκάδα υπάρχουν μόνο 3 , θα  αντικαθίστανται μόνον από ποδ/τές της ηλικίας αυτής, διαφορετικά θα αγωνίζεται το σωματείο με ελλιπή σύνθεση και ο αγώνας θα θεωρείται νόμιμος. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή γεννηθέντα το 1974 και πριν στα πρωταθλήματα Α΄ κατηγορίας . Στα πρωταθλήματα Β΄ κατηγορίας επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων το 1974 και πριν  και η συμμετοχή στον αγώνα του (1) ενός εξ αυτών. Για τη Γ΄ κατηγορία δεν τίθεται όριο ηλικίας.
β) Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι 4 ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες . Η παράβαση των ανωτέρω συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης , η ομάδα χάνει τον αγώνα με 3 – 0 και τιμωρείται με χρηματική ποινή μέχρι 2000 (άρθρο 19 παρ. 3 γ και δ του Κ.Α.Π. ) και αφαίρεση 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα .
γ)Απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή ποδ/τή σε δεύτερο αγώνα πριν παρέλθει 24ωρο από τη λήξη του πρώτου αγώνα, που μετείχε.
δ) Οι αγώνες θα είναι διπλοί.
ε) Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 9Ο' λεπτά της ώρας, σε δύο ημίχρονα των 45' λεπτών το καθένα.
στ) Είναι υποχρεωτική στους αγώνες η αναγραφή αριθμών από το 1 εως το 18 στην εμφάνιση (φανέλα-παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών .
ζ)  Απαγορεύεται η έναρξη του αγώνα , εάν έστω και μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες, παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από εννιά (9) ποδ/τές. Δεν είναι δυνατή η συνέχιση  αγώνα Πρωταθλήματος,  εφ όσον η μία ή και οι δύο ομάδες παραμείνουν στον  αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά (7) ποδ/τές. Ο διαιτητής στην  περίπτωση αυτήν  έχει την υποχρέωση να διακόψει τον αγώνα εις βάρος της υπαίτιας ή των υπαιτίων ομάδων.









11.- ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Α) Τα σωματεία υποχρεούνται να  προσλαμβάνουν προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερόμενων στο άρθρο 5 παρ. 1 του κανονισμού προπονητών ποδοσφαίρου 2016-2017  .
β)  Τα ερασιτεχνικά σωματεία της ανώτερης κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο ταυτότητας Ε.Π.Ο. 3ετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ .
γ)  Τα ερασιτεχνικά σωματεία Β΄  και Γ ΄ κατηγορίας σε περίπτωση που επιθυμούν να προσλάβουν προπονητή , θα προσλαμβάνουν με βάση την κατηγοριοποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του κανονισμού προπονητών.
δ) Προπονητής και ο τυχόν βοηθός προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το δελτίο πιστοποίησης απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) , να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές . Ο σχετικός έλεγχος διενεργείται από τους διαιτητές του αγώνα σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων .

Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή υπέρ του σωματείου
α) Η Ε.Π.Ο. εκδίδει  δελτία πιστοποίησης προπονητή υπέρ του σωματείου , για τα σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας .
β) Η Ε.Π.Σ. εκδίδει δελτία πιστοποίησης προπονητή υπέρ του σωματείου , για τα σωματεία των τοπικών κατηγοριών .
γ) Οι διαδικασίες , τα δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτότητας προπονητή τριετίας UEFA  και ταυτότητας προπονητή τριετίας Ε.Π.Ο. , δελτίου πιστοποίησης προπονητή , πιστοποιητικών παρακολούθησης ή βεβαίωση παρακολούθησης προπονητή καθώς και τα παράβολα είναι αναρτημένα στο site της Ε.Π.Ο.
Απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης δελτίου πιστοποίησης (μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών ) η ύπαρξη ταυτότητας τριετίας σε ισχύ .
δ) Μόνο η Ε.Π.Ο. θα εκδίδει τις ταυτότητες προπονητών τριετίας UEFA και Ε.Π.Ο. εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο κανονισμός προπονητών.
  
12.- ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Η γηπεδούχος ομάδα   οφείλει υποχρεωτικά   να  έχει  στη  διάθεση  του διαιτητή μπάλες σε ικανό αριθμό για τη διεξαγωγή του αγώνα με την προϋπόθεση ότι πληρούν  τις βασικές προδιαγραφές των Κανόνων Παιχνιδιού . Για τη μπάλα  που θα χρησιμοποιηθεί αποφασίζει μόνον ο διαιτητής.

13.-  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
α) Ο ορισμός των διαιτητών στους  αγώνες Πρωταθλήματος θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Κ.Α.Π από την Επιτροπή ορισμού διαιτητών της Ένωσης.
Οι κάθε είδους αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με ένα διαιτητή και ένα βοηθό ή και μόνο με ένα διαιτητή, ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα κατά την κρίση της διοργανώτριας (άρθρο 12 παρ.8 του Κ.Α.Π. ).
β) Οι αποζημιώσεις των διαιτητών θα καταβάλλονται πριν από την έναρξη του αγώνα.
Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί ο αγώνας και θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας  ενώ η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ . Μέχρι την εξόφληση της ως άνω δαπάνης και της χρηματικής ποινής δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής και κατακυρώνονται υπέρ της αντίπαλης ομάδας (άρθρο 12 παρ. 16 του Κ.Α.Π.) .

14.- ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε αγώνα Πρωταθλήματος θα συντάσσεται φύλλο αγώνα σε (4) αντίγραφα, το οποίο θα είναι έντυπο της Ένωσης.

15.- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΑΓΩΝΩΝ
Για κάθε  αποτέλεσμα  αγώνων  οι διαγωνιζόμενες  ομάδες  βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 2Ο παρ. 1 του Κ.Α.Π.

16.- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Η κατάταξη των ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα  και η επικύρωσή του από το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κοζάνης  θα γίνεται  σύμφωνα με το άρθρο 2Ο του Κ.Α.Π.

17.- ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΑ - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

α) Οι άδειες τέλεσης των αγώνων θα εκδίδονται μερίμνη της Ένωσης.
β) Τα γηπεδούχα σωματεία  πρέπει  να λαμβάνουν  όλα τα  κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό  και  είναι υπεύθυνα  για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδ/τών, των μελών και των οπαδών τους.      
Σε περίπτωση  που θα δημιουργούνται επεισόδια, που μπορεί να δυσφημούν το άθλημα, ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό , από τα  πρόσωπα που προαναφέραμε, θα επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής  της Ε.Π.Σ. οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα πειθαρχικές και χρηματικές ποινές.
γ) Στον αγωνιστικό χώρο θα εισέρχονται για κάθε ομάδα δύο παράγοντες, που θα προσκομίζουν στο διαιτητή φωτοτυπία της ταυτότητάς τους και ο προπονητής, που θα προσκομίζει στο διαιτητή το Δελτίο Εισόδου  Προπονητή  της Ένωσης ,  διαφορετικά  δε θα εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο ως προπονητής. Τα ανωτέρω πρόσωπα θα σημειώνονται από το διαιτητή στο Φ.Α.

18.- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ

α) Αγώνας που αναβλήθηκε ή διακόπηκε χωρίς ευθύνη των σωματείων , θα διεξάγεται, ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας ,  μέσα σε 15 μέρες από την αναβολή ή διακοπή του (άρθρο 22 παρ.3 και 21 παρ. 1α  του Κ.Α.Π).
Σε περίπτωση νέας αναβολής ή διακοπής , οι αγώνες  γίνονται μέσα σε 15 μέρες στο ίδιο γήπεδο, που είχε αρχικά οριστεί.
β) Αγώνας που δεν έληξε, χωρίς να ευθύνονται οι 2 ομάδες , συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, εντός 15 ημερών με απόφαση της διοργανώτριας και με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (Αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδ/τών)(άρθρο 21 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.).

19.- ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Για το αν θα διεξαχθεί ή θα συνεχιστεί ένας αγώνας και το αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, μόνος αρμόδιος είναι  ο διαιτητής  και  οι ομάδες πρέπει να συμμορφώνονται σε κάθε σχετική του  απόφαση, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση γι αυτό.

20.- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η οικονομική οργάνωση, η διαχείριση και η επιστασία των αγώνων ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία. Όλα τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν τις μετακινούμενες ομάδες. Οι  εισπράξεις  των αγώνων περιέρχονται εξ ολοκλήρου στα γηπεδούχα σωματεία, τα οποία επιβαρύνονται  με όλα τα έξοδα τέλεσης του αγώνα (διαιτησία, εκτύπωση εισιτηρίων, υπέρ τρίτων, έξοδα ΤΑΣΑ και Εφορία γηπέδου).


21.- ΕΠΑΘΛΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στην πρώτη ομάδα  του βαθμολογικού πίνακα  (Πρωταθλήτρια) κάθε ομίλου και κατηγορίας θα απονεμηθεί  Κύπελλο και 30 μετάλλια.

22.- ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή  ανακοινώσεων  αποτελεσμάτων των άλλων  διεξαγόμενων  αγώνων  κατά τη  διάρκεια  του αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Οι υπεύθυνες ομάδες τιμωρούνται με τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π.

23.- ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
   
Ενστάσεις από μέρος των  διαγωνιζόμενων ομάδων   επιτρέπονται μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Κ.Α.Π., ήτοι:
 α)ένσταση διατυπωμένη στο φύλλο αγώνα, σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται από το παραπάνω άρθρο.
β)ένσταση που  υποβάλλεται  στη  διοργανώτρια  του αγώνα με ιδιαίτερο υπόμνημα του ενιστάμενου  σωματείου, σε όσες  περιπτώσεις προβλέπεται από το παραπάνω άρθρο.
Ένσταση για να γίνει δεκτή για συζήτηση, πρέπει να  υποστηριχτεί μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται και να συνοδεύεται από το νόμιμο παράβολο, διαφορετικά δε γίνεται δεκτή.
Κάθε είδους ενστάσεις, από τις παραπάνω ρητά κατονομαζόμενες, πρέπει να υποβάλλονται χωριστά και με  ιδιαίτερο  υπόμνημα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι με το  ίδιο υπόμνημα  υποβαλλόμενες και  υποστηριζόμενες ενστάσεις, απορρίπτονται  ως μη σύννομες. Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική , τυχόν δε παραίτηση  της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δε λαμβάνεται υπόψη .
Το ποσό του παράβολου για όλα τα είδη των ενστάσεων καθορίζεται στα 100  Ευρώ. Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή , ολόκληρο το ποσό επιστρέφεται στην ενιστάμενη ομάδα .

24.- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Α΄ Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α
α.- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Η πρωταθλήτρια  ομάδα της  Α΄  κατηγορίας θα ανέλθει  στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία
β.- ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Υποβιβάζονται  στη  Β' κατηγορία  οι τρεις (3)  τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Σε περίπτωση όμως υποβιβασμού ομάδας ή 2 ομάδων από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική  στην Α΄ κατηγορία , θα συμπαρασύρει ακόμη μία (1) ή ανάλογα 2 ομάδες στη Β΄ κατηγορία, ώστε και την επόμενη περίοδο η Α΄ κατηγορία να απαρτίζεται από 16 ομάδες.

 Β΄ Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α
α.- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Ανέρχονται στην Α' κατηγορία οι δύο  (2) πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου (2x2=4)
 β.- ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 
Υποβιβάζονται  από τη Β' κατηγορία στη Γ΄ κατηγορία οι τελευταίες ομάδες(14η )του κάθε ομίλου.
Αν από την Α΄ κατηγορία υποβιβαστούν τέσσερεις (4) ομάδες ,  τότε θα υποβιβαστεί από τη Β΄ κατηγορία στη Γ΄ κατηγορία και μια ομάδα από τις προτελευταίες των 2 ομίλων , μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο .
Αν από την Α΄ κατηγορία υποβιβαστούν πέντε  (5) ομάδες , τότε από τη Β΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν στη Γ΄ κατηγορία και οι δύο (2) προτελευταίες ομάδες των 2 ομίλων .

Γ ΄ Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Προάγονται από τη Γ΄ κατηγορία στη Β΄ κατηγορία :
α) Αν η Γ΄ κατηγορία είναι ένας όμιλος οι τρείς (3) πρώτες ομάδες .
β) Αν η Γ΄ κατηγορία είναι 2 όμιλοι , οι πρωταθλητές του κάθε ομίλου και μία ομάδα από τους δευτεραθλητές , μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο .

25.- ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Οι πάσης φύσεως  αθλητικές διαφορές  επιλύονται  αποκλειστικά και μόνον από τα αρμόδια αθλητικά όργανα.

26.- ΤΕΛΙΚΗ  ΔΙΑΤΑΞΗ


Η διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος αυτού γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. και της προκήρυξης αυτής  και για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία και την προκήρυξη  θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Τυχόν τροποποιήσεις του Κ.Α.Π. και του Πειθαρχικού Κώδικα καθώς και των υπόλοιπων Κανονισμών θα σας γνωστοποιηθούν  έγκαιρα .

Σχόλια