Νέος Άρης Αργίλου: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ - Αυτές οι δύο λέξεις μπορούν στο ελάχιστο να περιγράψουν τις πράξεις της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

               Ντροπή και αίσχος! Αυτές οι δύο λέξεις μπορούν στο ελάχιστο να περιγράψουν τις πράξεις της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.
            Ο σύλλογος μας ανέκαθεν αυτό που διεκδικούσε ήταν το δίκαιο και το σωστό βάση των κανονισμών και των αρχών που διέπουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό όμως ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
            Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης με ανακοίνωση της στις 13-5-2015 και  αρ.πρωτ. 326 παραβιάζει τους κανονισμούς σε βάρος ερασιτεχνικών σωματείων.
            Ανακοίνωση Ε.Π.Σ.:
(Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος το κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο και υπόλογο για τις ποινές των ποδοσφαιριστών και παραγόντων του και με το άρθρο 33 παρ. 4ε του Πειθαρχικού Κώδικα η διοργανώτρια αρχή δεν ορίζει αγώνες σωματείου, που οφείλει χρηματικές ποινές πάνω από 150 ευρώ και δεν τις τακτοποιεί εντός 30 ημερών.)
            Η αλήθεια όμως είναι...
            Ο Πειθαρχικός Κώδικας στο άρθρο 33 στην παρ. 1 αναφέρει
(Η καταβολή της χρηματικής ποινής γίνεται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την έκδοση της απόφασης, η οποία πρέπει να κοινοποιηθεί  εγγράφως στην ενδιαφερόμενη ΠΑΕ ή σωματείο από το δικαιοδοτικό όργανο ή τη διοργανώτρια αρχή. Το χρονικό διάστημα των τριάντα (30) ημερών ισχύει από την ημέρα της έγγραφης κοινοποίησης της απόφασης. Δεν επιτρέπεται η καταβολή δια της παράδοσης αξιόγραφου με μεταχρονολογημένη ημερομηνία έκδοσης μετά τις τριάντα (30) ημέρες ή αξιόγραφου με ημερομηνία λήξης μετά τις τριάντα (30) ημέρες, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μέθοδος καταβολής που  θα έχει ως αποτέλεσμα την εν τοις πράγμα σι εξόφληση μετά την προθεσμία των τριάντα (30) ημερών.)
            Ενώ η παράγραφος 4ε που επικαλείται η Ε.Π.Σ. λέει:
(Αν η καταβολή της χρηματικής ποινής δε γίνει στο διάστημα  των τριάντα (30) ημερών, τότε κάθε αγώνας της ομάδος που οφείλει, δεν ορίζεται και κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδος. Σε περίπτωση δε ορισμού του αγώνα ή διεξαγωγής του, ο έχων έννομο συμφέρων δύναται να προσβάλλει τον ορισμό και το αποτέλεσμα του αγώνα.)
            Άρα η Ε.Π.Σ. Κοζάνης παράνομα επέτρεψε στον Σύλλογο Κεραυνός Πετρανών να συνεχίσει να αγωνίζεται, έπειτα από την παρέλευση των τριάντα (30) ημερών. Διότι σύμφωνα με τον Π.Κ. άρθρο 6 παρ. 3β (τα σωματεία και οι Π.Α.Ε. είναι εις ολόκληρο και αλληλέγγυα υπεύθυνα για τις χρηματικές ποινές που επιβάλλονται σε ποδοσφαιριστές και αξιωματούχους των ομάδων τους. Το γεγονός ότι ένα φυσικό πρόσωπο έχει αποχωρήσει από ένα σωματείο ή Π.Α.Ε. δεν ακυρώνει την αλληλέγγυα ευθύνη.) και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Κοζάνης το ποσό της ποινής των ποδοσφαιριστών (που βάση κανονισμού προσμετράται στην ποινή του συλλόγου) δεν έχει εισπραχθεί!
            Η Ε.Π.Σ. δεν εισέπραξε ποτέ ολόκληρη την ποινή του Συλλόγου Κεραυνός Πετρανών και των ποδοσφαιριστών, παραβιάζοντας το άρθρο 33 παρ. 4ε του Π.Κ. που η ίδια επικαλείται. Με αυτόν τον τρόπο η Ε.Π.Σ. δόλια, ενώ παρήλθε το διάστημα των τριάντα (30) ημερών και εις βάρος των υπόλοιπων συλλόγων που διεκδικούσαν την παραμονή τους στην κατηγορία επέτρεψε στο σωματείο Κεραυνός Πετρανών να συνεχίσει αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.
            Υπάρχει αλλοίωση της ομαλής διεξαγωγής και των αποτελεσμάτων-βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας του 2ου Ομίλου 2014-2015. Άρα το πρωτάθλημα είναι άκυρο!!!
            Όσον αφορά την υποβολή των ενστάσεων εκ μέρους δύο αντίπαλων σωματείων των Πετρανών (όπως δήλωσε η Ε.Π.Σ.), γιατί η Ε.Π.Σ. δεν έχει ανακοινώσει στη διαδικτυακή της σελίδα τις ενστάσεις αλλά και το αποτέλεσμα αυτών σε μια τόση κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος και ενώ έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα βάση του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων άρθρο 24 παρ. 2. όπου αναφέρει (Οι αποφάσεις για τις ενστάσεις, καταγγελίες και εφέσεις, εκδίδονται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) ημερών από την υποβολή τους.);
            Η ιστορία όμως για το πως φτάσαμε ως εδώ έχει μεγαλύτερο βάθος
            Η ιστορία αυτή έχει στοιχίσει στο σύλλογο μας σε πολλά επίπεδα, αλλά και σε όλους τους άλλους συλλόγους που αγωνίζονται τα τελευταία τρία χρόνια στα ίδια πρωταθλήματα με τον Σύλλογο Κεραυνός Πετρανών.
            Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου 2012 πληροφορήθηκε η ομάδα μας από άλλο ερασιτεχνικό σωματείο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές
1)    Ψαλλίδας Βάιος του Χρήστου
2)    Χαραλαμπίδης Γεώργιος του Αλέξανδρου
3)    Κυριαζής Κων/νος του Ηρακλή
4)    Δάρρας Γεώργιος του Κων/νου
5)    Ντιαμπλόφ (Λογδανίδης) Ιωάννης του Νικολάου
κάνουν προπόνηση με την ομάδα των Πετρανών.
            Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών στο Παράρτημα Β', άρθρο 6 παρ. 1 απαιτείται η συγκατάθεση μας για μετακινηθούν οι ποδοσφαιριστές από τον σύλλογο μας σε άλλο σύλλογο. Ασκώντας αυτό το δικαίωμα ο σύλλογος μας αρνήθηκε να πραγματοποιήσει αυτές τις μεταγραφές.
            Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Π.Ο. άρθρο 12 παρ. η) καθώς και σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Π.Σ. Κοζάνης (ως μέλος της Ε.Π.Ο.) άρθρο 1 παρ. 5β), άρθρο 2 παρ. 1.στ) και 2.ε), ήμασταν σαν σύλλογος υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την Ε.Π.Σ. Κοζάνης (μέλος της Ε.Π.Ο.) για τις παράτυπες-παράνομες μεταγραφές και αυτή με τη σειρά της να πράξει τα νόμιμα.
            Στις 8/10/2012 ενημερώσαμε την Ε.Π.Σ. Κοζάνης με σχετική μας έγγραφη καταγγελία (αρ.πρωτ. Ε.Π.Σ. 619) ότι χωρίς τη συγκατάθεση μας οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν παράτυπες-παράνομες μεταγραφές.
            Στις 17/10/2012 ενημερώσαμε την Ε.Π.Σ. Κοζάνης με σχετική μας έγγραφη καταγγελία (αρ.πρωτ. Ε.Π.Σ. 659) ότι ο ποδοσφαιριστής Ντιαμπλόφ Ιωάννης έκανε πρώτη έκδοση δελτίου αλλάζοντας το όνομα του.
            Στις 18/12/2012 ενημερώσαμε την Ε.Π.Σ. Κοζάνης με σχετική μας έγγραφη καταγγελία (αρ.πρωτ. Ε.Π.Σ. 778) ότι χωρίς τη συγκατάθεση μας οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν παράτυπες-παράνομες μεταγραφές και αιτηθήκαμε την πειθαρχική τους δίωξη σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα άρθρο 30 καθώς και με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών άρθρο 15 παρ. 8.
            Περνώντας ο καιρός, παίζοντας παράνομα όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές με την ομάδα των Πετρανών και ενώ δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Ε.Π.Σ. Κοζάνης σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης (ποτέ δεν επικοινώνησε η Ε.Π.Σ. Κοζάνης με τον σύλλογο μας σχετικά με ότι αφορά την καταγγελία μας) αποφασίσαμε να ενημερώσουμε την Ε.Π.Ο. έγγραφα στις 17 Οκτωβρίου 2014 για τη σχετική υπόθεση.
            Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως η Ε.Π.Σ. Κοζάνης παράνομα (παραβιάζοντας το καταστατικό της Ε.Π.Ο. άρθρο 12 παρ. η) καθώς και το καταστατικό της Ε.Π.Σ. Κοζάνης (ως μέλος της Ε.Π.Ο.) άρθρο 1 παρ. 5β, άρθρο 2 παρ. 1.στ) και 2ε) δεν κίνησε καμία διαδικασία, ούτε απάντησε σε καμία από τις καταγγελίες μας (πράγμα που το υποψιαζόμασταν και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο προσφύγαμε σαν σύλλογος στην Ε.Π.Ο.).
            Με την πράξη της αυτή η Ε.Π.Σ. συνέβαλε στην αλλοίωση του πρωταθλήματος 2012-2013 Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και 2013-2014 Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας όπου αγωνιζόταν ο  Σύλλογος Κεραυνός Πετρανών εις βάρος όλων των άλλων ομάδων που συμμετείχαν σε εκείνα τα πρωταθλήματα.
            Ενώνοντας τα κομμάτια αυτής της ιστορίας το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα.
            Για την κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα ο Σύλλογος Κεραυνός Πετρανών ευθύνονται από κοινού η διοίκηση του συλλόγου των Πετρανών, οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές και η Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Η διοίκηση των Πετρανών και ποδοσφαιριστές γιατί παράτυπα και παράνομα πραγματοποίησαν μεταγραφές και η Ε.Π.Σ. γιατί αδιαφορώντας (ή ακόμη πιθανόν εν γνώση της) συγκάλυψε τις πράξεις των υπολοίπων.
            Εν συνεχεία και ύστερα από την απόφαση της Π.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 18-12-2014, η Ε.Π.Σ. Κοζάνης συνέβαλε στην αλλοίωση του πρωταθλήματος 2014-2015 Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2ος Όμιλος με τον τρόπο που περιγράφεται στην αρχή της ανακοίνωσης μας.
            Φτάνει πια! Πέρασε πλέον ο καιρός που οι κάθε είδους παρανομίες-παρατυπίες μένανε ατιμώρητες. Μετά από όλα αυτά το ελάχιστο που οφείλει η Ε.Π.Σ. Κοζάνης προς όλους τους συλλόγους είναι να δηλώσει σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Σ. παραίτηση και να μην ασχοληθεί κανένας τους ξανά με το χώρο του ποδοσφαίρου.
                                                                            
 Ο Πρόεδρος

 ΚΑΛΑΦΑΤΙΔΗΣ Γ. Ιωάννης






Σχόλια

  1. Ντροπη και αισχος σε εσενα που εκοψες την μπαλα σε παιδια που επαιζαν στην ομαδα σου αφιλοκερδος τοσα χρονια, με εξοδα απο την τσεπη τους για να σε βοηθησουν να παρεις 2 πρωταθληματα.Ντροπη και αισχος σε εσενα λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή και αίσχος στη διοίκηση του κεραυνού πετρανων για της μαγκιές που κάνανε με τα δελτία . Άλλα και στη διοίκηση του αργυλου γιατί κόβει την μπαλα από παιδιά που βοήθησαν το σύλλογο να πάει μπροστά αφιλοκερδώς,και το καλοκαίρι ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Και τώρα δεν έχει δουλεια να κάνει. και τρέχει τους πάντες στα δικαστήρια, και καμαρώνει κιόλας βγάζοντας ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερωτηση και μονο.Οταν λεει οτι δεν επικοινωνησε η επσ με τον συλλογο μας!! Εννοει τον Γιαννη καλαφατιδη και τον Γιο του? Γιατι δεν υπαρχει αλλο ατομο στον συλλογο!! Επισης ειναι παρανομο κυριε καλαφατιδη να ζητατε Χρηματα,απο ερασιτεχνες ποδοσφαιριστες χωρις να τους παρεχετε καποια αποδειξη πληρωμης! Και οπως ειναι ευρεος γνωστο οτι υποτηριζεται πως εκαναν τα πετρανα ΕΣΥ το εκανες πιο συχνα απ ολου!Αυτα στα γραφει ενας που σε ξερει καλα!! Ξερεις ποιος ειμαι παρε με τηλ αμα θες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.