Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινάει 2016-2017 - Οι νέοι κανονισμοί ποδοσφαίρου


Οι νέοι κανονισμοί ποδοσφαίρου:
• Κάθε ποδοσφαιριστής που θα ανατρέπει επιτιθέμενο, ο οποίος είναι σε προφανή θέση για γκολ, μέσα στην περιοχή και θα ανατραπεί δεν θα αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και πέναλτι.
Θα αντικρίζει την κόκκινη μόνο αν ο διαιτητής θεωρεί πως αποκλειστικός σκοπός του ήταν να ανατρέψει τον αντίπαλο βίαια και όχι να προσπαθήσει να τον ανακόψει νόμιμα. Όταν είναι ο επιτιθέμενος ανατραπεί έξω από τη μεγάλη περιοχή και είναι σε προφανή θέση για γκολ ισχύσει το παλιό καθεστώς (κόκκινη κάρτα και άμεσο) 
Οποιαδήποτε ανατροπή η εμπλοκή με χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή όταν ο επιτιθέμενος  βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ είναι κόκκινη και πέναλτι 

• Οι παίκτες που βρίσκονται τραυματισμένοι στο χορτάρι δεν θα χρειάζεται να μεταφερθούν εκτός αγωνιστικού χώρου, αν ο παίκτης που έκανε το φάουλ αντικρίζει την κίτρινη  η κόκκινη κάρτα.

• Όταν θα γίνεται η σέντρα του αγώνα, η μπάλα δεν θα πηγαίνει αναγκαστικά προς τα εμπρός αλλά οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να της δώσουν όποια κατεύθυνση θέλουν.

• Πιο αυστηρή θα είναι η εκτέλεση των πέναλτι. Αν ο εκτελεστής σταματήσει εντελώς το βηματισμό του προς την μπάλα ή αν ξαφνικά εκτελέσει κάποιος άλλος το πέναλτι, τότε ο διαιτητής θα σφυρίζει φάουλ υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Πιο αυστηρά είναι τα μέτρα και για τον τερματοφύλακα. Αν κινηθεί νωρίς εκτός γραμμής θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και θα σφυρίζεται επανάληψη πέναλτι.

• Ο διαιτητής θα έχει το δικαίωμα να σταματήσει το παιχνίδι προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να δροσιστούν και θα κρατά παραπάνω έξτρα χρόνο στο τέλος του αγώνα.

• Ο διαιτητής θα μπορεί να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή όμως αν αυτό συμβεί πριν τη σέντρα, τότε ο προπονητής της ομάδας θα έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε αντικατάστασή του και η ομάδα να ξεκινήσει με 11 ποδοσφαιριστές.

• Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής μείνει χωρίς παπούτσι σε μια φάση, θα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθειά του με ένα παπούτσι μέχρι την επόμενη διακοπή στο παιχνίδι.



Σχόλια