ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τα σχέδια την νέας εξέδρας του Στρατιωτικού Γηπέδου Κοζάνης.
Ραγδαίες εξελίξεις μετά την κόσμια κοινή διαμαρτυρία της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης και του Μακεδονικού Κοζάνης την περασμένη Δευτέρα 28-3-2016 στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΔΑΚ Κοζάνης, αναφορικά με την κατεδάφιση της λυόμενης κερκίδας του Στρατιωτικού Γηπέδου.


Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, πάντα ευαισθητοποιημένος στα προβλήματα των αθλητικών συλλόγων, κάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 29-3-2016 με μοναδικό θέμα την κατασκευή νέας υπερμοντέρνας κερκίδας στο Στρατιωτικό Γήπεδο.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος εγκρίθηκε η προτεινόμενη μελέτη και σε συνδυασμό με τις αστραπιαίες ενέργειες του δημάρχου που κατάφερε να εντάξει το έργο στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, εγκρίθηκε ομόφωνα η απευθείας ανάθεση σε κατασκευαστική εταιρία που εξειδικεύεται στο σκυρόδεμα (μπετόν), με ανάλογη εμπειρία από την κατασκευή της πανέμορφης νέας βιβλιοθήκης Κοζάνης στην ίδια περιοχή.
Τα πανό του Μακεδονικού και της ΑΕΚ που πυροδότησαν αλυσίδα εξελίξεων για το Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης

Τα έργα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 4-4-2016 και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σαιζόν 2016-17.  Για τον λόγο αυτό τα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια της φετινής σαιζόν ο μεν Μακεδονικός θα τα δώσει στη Ν. Χαραυγή η δε ΑΕΚ στο Βατερό, δύο γήπεδα με άρτιες μεταλλικές λυόμενες εξέδρες που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.


Ο αγωνιστικός χώρος “χαλί” του Στρατιωτικού Γηπέδου Κοζάνης.
Οι κάποιες ενστάσεις του δημάρχου, ως οικολόγου, διότι όπως φαίνεται από τα σχέδια θα χρειαστεί να “φαγωθεί” λίγο το βουνό για να χωρέσει η νέα μεγαλοπρεπής εξέδρα, μετριάστηκαν από την αποκάλυψη ότι η νέα εξέδρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους χιλιάδες θεατές του ετήσιου χορού των Ποντιακών συλλόγων (ο χορός καθεαυτός θα γίνεται στον άριστο αγωνιστικό χώρο του Στρατιωτικού Γηπέδου), απελευθερώνοντας έτσι το Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης για την μόνιμη πλέον εγκατάσταση των Σύρων προσφύγων.
Η κατεδαφισμένη παλιά λυόμενη εξέδρα του Στρατιωτικού Γηπέδου Κοζάνης

Οι διοικήσεις της Αθλητικής Ενωσης Κοζάνης και του Μακεδονικού Κοζάνης ευχαριστούν τον δήμαρχο κ. Ιωαννίδη και την πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης κ. Φανή Φτάκα-Τσικριτζή για την άμεση κινητοποίηση τους στο καυτό θέμα της εξέδρας που απέδειξε ότι ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συλλόγων και αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών.

Σχόλια