Εορδαϊκός - Κοζάνη 2-3 - Κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο (φωτο - βίντεο)


 Το νταμπλ έκανε η Κοζάνη
Το πάλεψε ο Εορδαϊκός
 Το "νταμπλ" έκανε η Κοζάνη αφού μετά το πρωτάθλημα του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος κατέκτησε και το Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης 2012-13.

 Παρά τα προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσης, η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά τελειώνει μία πολύ επιτυχημένη χρονιά, ξαναδίνοντας το χαμόγελο στους φίλους της που άρχισαν να της συμπαραστέκονται μετά από αρκετό καιρό.
 Καθώς το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας έκανε φέτος το καθήκον του στο ακέραιο και "ξαναζέστανε" τον κόσμο οι εκκρεμότητες θα πρέπει να διευθετηθούν και όλοι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να μην "πάει στράφι" η φετινή σαιζόν.
 Επόμενος στόχος της Κοζάνης, εάν βρει λύση στο οικονομικό,  το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος το οποίο οι ερυθρόλευκοι σημαδιακά κατέκτησαν ακριβώς πριν 20 χρόνια (1993), με τερματοφύλακα τον ίδιο τον Γιάννη Παρασκευά.
Ο Εορδαϊκός από την άλλη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων πάλεψε το παιχνίδι και γενικά  η φετινή του  πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο κρίνεται πολύ πετυχημένη.  
Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο Ποντοκώμης η Κοζάνη νίκησε τον "αιώνιο" αντίπαλο της Εορδαϊκό με σκορ 3-2 μετά από ένα καλό παιχνίδι που έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων.
 Η Κοζάνη μπήκε δυνατά και έδειξε να "καθαρίζει" από νωρίς το παιχνίδι αφού μόλις στο 18' προηγήθηκε με 3-0.
Στη συνέχεια η Κοζάνη κατέβασε ταχύτητα, με το 3-0 να παραμένει το σκορ ημιχρόνου κι όλα να δείχνουν ότι οι ερυθρόλευκοι θα κατακτήσουν εύκολα το πέμπτο τοπικό κύπελλο στην ιστορία τους.
 Στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη συνέχισε να παίζει σε ρυθμό ρελαντί, με τον Εορδαϊκό να μειώνει νωρίς (58') σε 3-1 αλλά να μην δείχνει ότι μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα.
 Ένα γκολ του παλιού παίκτη της Κοζάνης Συμεωνίδη στο 87' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον Εορδαϊκό να προσπαθεί να ισοφαρίσει, να χάνει μία καλή ευκαιρία λίγο αργότερα, αλλά την Κοζάνη να κρατάει τη νίκη και το κύπελλο.
 Στο 10' μπαλιά του Τοπάλη, ο Δημήτρης Ταφαρλής πρόλαβε την έξοδο του Κοντογουλίδη και "τσίμπησε" τη μπάλα, στέλνοντας την στα δίχτυα για το 1-0.
 Στο 16' μπάσιμο από αριστερά του Βασίλη Κουλουκίδη που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ο Νίκκου τον έσπρωξε από πίσω και το πεντακάθαρο πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο Κουλουκίδης κάνοντας το 2-0.
 Στο 18' ο Κ. Παπαδόπουλος έδωσε στον Κουλουκίδη που με ωραίο γωνιακό σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
 Στο 20' φάουλ του Τοπάλη από αριστερά, κεφαλιά του Κάλφα, ο Αδαμίδης απομάκρυνε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
 Στο 22' δυνατό φάουλ του Ιωαννίδη απέκρουσε θεαματικά ο Γκαραβέλης σε κόρνερ.
 Στο δεύτερο μέρος ο Εορδαϊκός εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα της Κοζάνης, μείωσε αρχικά σε 3-1, στα τελευταία λεπτά σε 3-2, δίνοντας μία άγρια ομορφιά στο παιχνίδι χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
 Στο 58' φάουλ του Συμεωνίδη από δεξιά, ο Γιώργος Ιωαννίδης με διπλή προσπάθεια από κοντά μείωσε σε 3-1.
 Στο 60' δυνατό σουτ του Τοπάλη απέκρουσε δύσκολα ο Κοντογουλίδης.
 Στο 65' νέο δυνατό σουτ του Ντεμιράϊ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 Στο 72' σουτ του Κουλουκίδη λίγο άουτ, ίδια τύχη είχε σουτ του Ιωαννίδη από την άλλη μεριά στο 75'.
 Στο 87' ωραία προσποίηση και δυνατό γωνιακό σουτ του Γιώργου Συμεωνίδη για το 3-2, με το παιχνίδι να παίρνει νέο ενδιαφέρον.
 Στο 89' ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Ιωαννίδη, ο Στεργιόπουλος προσπάθησε να αποκρούσει με το στήθος, η μπάλα στρώθηκε στον προωθημένο Λιάμη που σούταρε άουτ από καλή θέση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
 Στο 91' αντεπίθεση της Κοζάνης, ο Παπαδόπουλος μπήκε μόνος από αριστερά αλλά με ωραίο τάκλιν ο Α. Ακριτίδης έκλεψε τη μπάλα, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Εορδαϊκός (Κώστας Τσαγκαλίδης): Κοντογουλίδης, Νίκκου (63' Π. Ακριτίδης), Ακρ. Ακριτίδης, Λιάμης, Παν. Τσαγκαλίδης, Συμεωνίδης, Αδαμίδης, Χαϊτίδης, Σουγιουλτζής, Ηλ. Τσαγκαλίδης (53' Δαλκερανίδης), Ιωαννίδης.

Κοζάνη (Γιάννης Παρασκευάς): Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Ηλ. Τσικόπουλος, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Ντεμιράϊ (87' Ποζίδης), Κουλουκίδης, Τοπάλης, Κυρ. Παπαδόπουλος (89' Κεΐσογλου).



Διαιτητής: Κοεμτζίδης.
Βοηθοί: Τζιαμπάζης, Κουτσιακουτζίδης.
4ος : Τσιμεντερίδης

φωτο του αγώνα 
Κ. Τσιώρας 



ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΚΟΖΑΝΗ - ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ



Εκμεταλλευόμενη το πολύ καλό πρώτο 20λεπτο που είχε η ομάδα της Κοζάνης κέρδισε στο τελικό της Ε.Π.Σ. τον Εορδαϊκό με 3-2 και πανηγύρισε το κύπελλο μετά και το πρωτάθλημα. Παρουσία 600 περίπου φιλάθλων (περίπου 500 ήταν από την Πτολεμαΐδα!) οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πολύ άσχημα στο γήπεδο με αποτέλεσμα η Κοζάνη να φαντάζει Barcelona και το 3-0 να έρθει πολύ εύκολα.

Στη συνέχεια ο Εορδαϊκός ισορρόπησε και στην επανάληψη κατάφερε να μειώσει και στο τέλος να ζητήσει και ένα πέναλτι (έχει παράπονα και για το πέναλτι που κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο.

Από την άλλη η Κοζάνη των χιλίων προβλημάτων όπως δήλωσε και ο προπονητής της Γιάννης Παρασκευάς πήρε όπως εξελίχθηκε δίκαια το κύπελλο. Οι παίκτες της όμως  δεν το πανηγύρισαν όπως θα ήθελαν αφού η κατάκτηση του νταμπλ δεν μπορεί να εξαφανίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρόεδρος της ομάδας Αγάπιος Γαβριηλίδης δεν κατέβηκε στην απονομή και έφυγε σχεδόν αμέσως από το γήπεδο.

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Κοζάνη και στο 7ο σουτ Τοπάλη πέρασε λίγο έξω και στο 10ο ο Ταφαρλής  έκανε το 0-1 (πάσα Τοπάλη άργησε να βγει ο Κουντουγουλίδης).
Στο 15ο έγινε το 0-2 με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Κουλουκίδης. Οι του Εορδαϊκού διαμαρτύρονται πως ο παίκτης της Κοζάνης άρχισε να χάνει την ισορροπία του έξω από την περιοχή και έπεσε μέσα σε αυτή.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Τραυλός σέντραρε από αριστερά και ο Κουλουκίδης με υπέροχο αριστερό πλασέ έκανε το  0-3.
Στο 22ο φάουλ Ιωαννίδη, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Γκαραβέλης
Στο 56ο έγινε το 1-3 από τον Ιωαννίδης με κοντινό πλασέ ύστερα από φάουλ Συμεωνίδη που απέκρουσε προσωρινά ο Γκαραβέλης.
Στο 87ο μετά από λάθος της άμυνας ο Συμεωνίδης έκλεψε τη μπάλα και με αριστερό σουτ έκανε το 2-3 και στο 90ο ο Λιάμης σούταρε η μπάλα φαίνεται να βρίσκει το χέρι του Τσικόπουλου αλλά ο διαιτητής που είναι κοντά δείχνει κόρνερ.

Στον φιναλίστ Εορδαϊκό το κύπελλο απένειμε ο κ. Αμαραντίδης και στην Κυπελλούχο ΕΠΣ Κοζάνης Κοζάνη το κύπελλο απένειμε ο κ. Μαργαρίτης .

Θ. Ηλιάδης 

Σχόλια

  1. to eidame ki auto ... ston teliko h KozanH me ton Eordaiko paizane me mpales tis AE Kozanis
    h' h oikonomikh krish barese gia ta kala tin kozani 'h xekinise ap;o noris i synenosi me tin kozani kai tin AEK xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟΣΣΣΣ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ..ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Theofile Hliadh ti pines kai mas den mas dineis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασίλης Μπατιάνης28 Μαρτίου 2013 στις 11:49 π.μ.

    Αρχισε ήδη η διαδικασία συγχωνευσης της Κοζάνης με την Α.Ε. Κοζάνης.
    Να σκάστε όλοι από το κακό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποντιος ,αλλα οχι βλακας28 Μαρτίου 2013 στις 5:37 μ.μ.

    xaxaxaxaxaxaxaxa γεια σου Μπαντιανη παλαντζα .. περυσι ησουν με τους μπλε και φετος ηρθες μ εμας. Κωλοτουμπας εγινες κι εσυ σαν τον δικο σου .....με τι θα κανουν συνένωση ΑΕΚ και Κοζανη με αυγα και πατατες ? Ας συμμαζεψουν και οι δύο πρωτα τους παικτες που ειναι στην πορτα της εξοδου και τους φεύγουν . Αμα θελουν δυο τρεις της διοικησης απο την ΑΕΚ να πανε στην Κοζάνη μπορουν να πανε. Δε θα παζαρεψουν και τα παιδια μας ...
    Ενας γονιος απο την ΑΕΚ που θα γινει γνωστο το ονομα του οταν πάρει το παιδι και φυγει μακρια απο εσας και τα προσωπικα σας συμφεροντα .. οπως θα παρουν τα παιδια τους και πολλοι αλλοι γονεις που τα συζητήσαμε Κι ας μη χαιρονται οι του Μακεδονικου ..ιδιοι ειναι κι αυτοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.